Logistikproblem och integrationer av system

Läste nyss om enkel systemintegration mot SQL server. Systemintegration innebär att man låter flera olika system fungera bättre ihop. För att detta ska vara möjligt behövs en app som jobbar bra med systemens olika gränssnitt. En väl fungerande systemintegration gör det möjligt att systemen sinsemellan kan skicka information till varandra utan att samma data behöver matas in flera gånger av användarna i de olika systemen.

Om jag nu förstår det hela rätt så kan en konsult lösa detta med exempelvis en enkel integration mot SQL server.

Dagens teknik skapar mycket möjligheter och ser till att man slipper massa extra arbetsmoment. Mitt bolag arbetar inom e-handel och vi skickar mycket varor både inom Sverige och utomlands. De flest utländska kunderna finns idag i Asien. Vi har haft lite problem med logistiken senaste säsongen, då mycket varor fastnat på containers i Europa. Anledningen till logistikproblemen härrör från kaoset som uppstod då en båt fastnade i Suezkanalen tidigare i år. Stoppet medförde stora problem runt om i världen och vi var bara ett av hundratals företag som fick försenade leveranser.

De mest populära produkterna i vårt sortiment är fordonsdelar till bilar. Vi är underleverantör till många bilmärken runt om i världen. Senaste åren har bolaget växt mycket och i samband med detta har vi sett över våra system. Vi upptäckte att en systemintegration skulle effektivisera verksamheten ytterligare och nu närmar vi oss ett inköp av olika systemlösningar.