Nätverksinstallationer i Borås

Sedan ungefär 10 år tillbaka arbetar jag med nätverksinstallationer i Borås, jag får alltid försöka förklara för människor vad det är jag gör i mitt yrke men det är inte alltid så lätt att förklara så att folk verkligen förstår. Ofta så börjar jag prata om mitt arbete men ser snabbt på folk att dom ändå inte förstår, då brukar jag börja prata om något annat istället. Väder och vind är alltid bra att konversera om. Eller så frågar jag personen vad den arbetar med och då blir det oftast omvänt, då kan dom prata hur länge som helst, eller så där konversationen ut efter ungefär 30 sekunder.

Olika typer av nätverksinstallationer

Om vi pratar om nätverksinstallationer i hemmet så kan man dela in dessa i två olika typer av nätverk. Det finns trådlöst nätverk och trådbundet nätverk. Det går också bra att använda sig av båda typerna, det ena behöver inte utesluta det andra. Det är många faktiskt som kombinerar dessa två typer av nätverk. Egentligen fungerar dessa på samma vis, de dirigerar trafiken mellan alla anslutna enheter i nätverket. Med hjälp av en router i ditt nätverk kan flera datorer koppla upp sig och använda nätverket för uppkoppling mot internet. Det går även att ansluta andra typer av enheter till nätverket.

Installation av nätverk hemma

Att installera och få igång ett nätverk i hemmet behöver inte vara särskilt krångligt och i princip vem som helst skulle kunna sätta upp ett eget. Viss kunskap om hur nätverk fungerar är i och för sig bra, men annars finns det hjälp online att få via youtube videor och tutorials. Men ibland kan det vara bra att ta hjälp av någon som verkligen vet för annars föreligger alltid risken att du kan få ett osäkert nätverk och det vill ingen ha. Många kan känna en rädsla för att sätta upp sitt nätverk på egen hand och det jobbet brukar jag anlitas för.